פמפום בצלילה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

30/05/2013 | 08:19 | מאת: עידן

שלום, אני בן 16 ויש לי מן אלרגיה קבועה כזאת. .. לא יודע איך להסביר אבל זה עושה אותי מצונן רוב הזמן, בימים של אובך ואבק זה ממש בלתי נסבל, בקיצור אני צולל ברמה של שני כוכבים (מורשה לצלול עד 30 מטר ) וכאשר מעמיקים צריכים לפמפם (אני מניח שאתה יודע מה זה אומר אבל בכל אופן זה לסתום את האף עם היד ולפלוט אוויר זה יוצא מהאוזניים והכאבים שנובעים מהלחץ עוברים לעומק הנוכחי ), הצינון ככל הנראה סותם לי את האף ואת הסינוסים וכתוצאה מכך לאוויר קשה לצאת והפימפום הופך לכואב , אני בצלילות האחרונות השתמשתי בספריי לאף זה עוזר באופן ממש מועט אבל טוב מתמיד. אשמח לטיפים , ולעזרה אם בכלל אפשר לנקות סינוסים תודה רבה על העזרה!!

שלום ניתן לקבל תרסיס סטרואידלי שיכול להקל על הצלילה והפמפום. אם לא מסתדר כדאי לפנות לבדיקת אף אוזן גרון לראות מה מפריע באף לפמום. בברכה בהצלחה

09/02/2014 | 11:49 | מאת: שלומי

האם יש צורך במרשם עבור תרסיס סטרואידלי ? איך מומלץ להשתמש ? לפני הצלילה או כמה ימים לפני ?

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים