סינוסיטיס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

27/05/2013 | 14:40 | מאת: שריש

שלום רב, לפני כ שלושה וחצי חודשים אובחנתי עם דלקת סינוסיטיס וקיבלתי אוגמנטין+ פליקסונז. לאחר כשבוע ומאחר ולא הייתה הטבה קיבלתי שבוע נוסף של מוקסיפן. במהלך אותו השבוע אושפזתי בבי"ח בשל דקלת גרון חיידקית וקיבלתי במשך מספר ימין אוגמנטין לוריד, אותו המשכתי בבית. לאחר שבוע עם האוגמנטין, מאחר ולא הייתה הטבה נשלחתי לCT שתוצאותיו היו דלקת חריפה עם מלאות בכל הסינוסים- קיבלתי שוב פעם אוגמנטין עם מינון כפול של פליקסונז. בשלב מסויים נרשמה הטבה והטיפול הסתיים, אך לאחר חודש חזרו שוב פעם התחושות ואז נשלחתי לביח. בביח החולים קיבלתי אוגמנטין לוריד ולאחר כשלושה ימים ללא שיפור לנסות high dosage ובוצעה שטיפה של צד אחד מהסינוסים (את בצד השני לא הצליחו לחדור). מאחר והייתה הטבה במצב שוחררתי הביתה במינון גבוה של אנטיביוטיקה (אוטמנטין+ מוקסיפן). לאחר כשבוע הרגשתי הרבה יותר טוב. כרגע אני כבר שלושה שבועות אחרי האנטיביוטיקה, ממשיכה עם המינון הכפול של הפליקסונז ואני סובלת מכאבי ראש מוזרים- קצרים שמיקומם משתנה, כאבי גרון, שיעול עם ליחה וסתימות בחלק העליון של האף. אני מאוד מאוד חוששת לחזור למצב של הסינויטיס אבל הרופא אומר לי שהתרסיס יטפל בשאר הסיפטומים... האם כדאי לקבל דעה נוספת? מה בנוגע לטיפולים אלטרנטיבים? תודה!

30/06/2013 | 00:12 | מאת: סינוסיטיס

שלום רב, אובחנת עם סינוסיטיס וקיבלת אוגמנטין+ פליקסונז. לאחר כשבוע ומאחר ולא הייתה הטבה קיבלת שבוע נוסף של מוקסיפן. במהלך אותו השבוע אושפזת בבי"ח בשל דלקת גרון חיידקית וקיבלת במשך מספר ימים אוגמנטין לוריד, אותו המשכת בבית. לאחר שבוע עם האוגמנטין, מאחר ולא הייתה הטבה נשלחת לCT שתוצאותיו היו דלקת חריפה עם מלאות בכל הסינוסים. קיבלת שוב פעם אוגמנטין עם מינון כפול של פליקסונז. בשלב מסויים היתה הטבה והטיפול הסתיים, אך לאחר חודש חזרו שוב פעם התחושות ואז בביח החולים קיבלת אוגמנטין לוריד ולאחר כשלושה ימים בוצעה שטיפת סינוסים והייתה הטבה במצב. שוחררת הביתה עם מינון גבוה של אנטיביוטיקה (אוטמנטין+ מוקסיפן). לאחר כשבוע הרגשת הרבה יותר טוב. את סובלת מכאבי ראש מוזרים- קצרים שמיקומם משתנה, כאבי גרון, שיעול עם ליחה וסתימות בחלק העליון של האף. את מאוד חוששת, תרסיס סטרואידלי יכול להיות מרכיב מניעתי למצב. במידה ואת מתחילה להרגיש שוב בעיות יש מקום לבדיקה אנדוסקופית של האף. טיפולים אלטרנטיבים- יש לנו בהלל יפה טיפול בתכשיר רימונים. אם את מעונינת. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים