זריקת דיפרוספאן 5-6 פעמים בשנה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

16/03/2020 | 12:11 | מאת: חני

שלום רב , אני סובלת מנזלת כרונית למעלה מעשר שנים ומטופלת כבר שנים בעזרת זריקת דיפרוספאן 1 מ"ג . היום אני בת 30 . בין 5 פעמים ל6 פעמים בשנה אני מזריקה לעצמי את הזריקה . חוששת שאולי הגוף שלי התרגל לזריקה - אך בלעדיה אני לא מסוגלת לנשום . האם הזריקה מחלישה את מערכת החיסונית? מה האופציות שלי בכדיי להפסיק עם הזריקה הזאת ולשפר את איכות חיי? (מציינת כי ניסיתי כדורים חדרי מלח דיקורים וכדומה כלום לא עזר ) האם ניתוח בהחלט יעיל? (יש לי רירית מוגדלת בצד ימין של הלחי) האם אני יכולה להמשיך בטיפול הזה כל חיי? אודה לעזרתך

שלום , את סובלת מנזלת כרונית למעלה מעשר שנים ומטופלת כבר שנים בעזרת זריקת דיפרוספאן 1 מ"ג . בין 5 פעמים ל6 פעמים בשנה את מזריקה את הזריקה . בהחלט הרבה פעמים ולא בריא. האם הזריקה מחלישה את מערכת החיסונית? כן האופציות שלי בכדי להפסיק עם הזריקה הזאת ולשפר את איכות החיים- בדיקת א א גרון כולל CT סינוסים לראות מה מצב האף והסינוסים. על פי בדיקה זו לשקול ניתוח שעשוי בהחלט לעזור לפי הממצאים. לא הייתי ממליץ להמשיך בטיפול עם סטרואידים. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים