מנעד קולי מוגבל לאחר צעקות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

18/09/2019 | 14:09 | מאת: אלי

שלום רב אני בן 29 אני זמר עם מנעד קולי רחב וקול צלול. אני יודע לסלסל. אני לא מעשן. בחצי שנה האחרונה צעקתי הרבה מאוד בגלל ריבים עם אשתי עד למצב של צרידות - ככה כמה פעמים צרידות ואז רגיעה של המיתרים וחוזר חלילה. בחודש האחרון נרגעו קצת הצעקות ואני שם לב לפגיעה קלה במנעד הקולי שלי יחד עם פגיעה קלה במעבר בין צלילים נמוכים לגבוהים. זה יכול להיות בלתי הפיך? מה אני צריך לעשות כדי להחזיר את הקול שלי לקדמותו? כדאי לי לעשות בדיקת סטרובוסקופיה? תודה רבה

שלום , אתה זמר עם מנעד קולי רחב וקול צלול. אתה מסלסל, לא מעשן. בחצי שנה האחרונה צעקת הרבה מאוד עד למצב של צרידות - ככה כמה פעמים צרידות ואז רגיעה של המיתרים וחוזר חלילה. בחודש האחרון אתה שם לב לפגיעה קלה במנעד הקולי ופגיעה קלה במעבר בין צלילים נמוכים לגבוהים. אני מניח שזה הפיך עם טיפול בתרגילי קול. כדאי לך לעבור בדיקת אף אוזן גרון ובדיקת FO של מיתרי הקול. בהמשך לשקול תרגילי דבור אצל קלינאי תקשורת. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים