פענוח בדיקת US צוואר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

16/09/2019 | 14:56 | מאת: נופר

שלום ד"ר, בלוטת מגן , רוק פאראתיירואיד-תקין רקמות רכות - בצד שמאל הדגמה תקינה באזור הזווית הלסבתית הודגמה קבוצה של 3 בלוטות לימפה באורך עד 1.7 ס"מ ובעובי עד 0.6 ס"מ, חלקן עם מרכז שומני וחלקן לא. בדופלר צבע לא הודגמה זרימת דם בתוכן. צד ימין תקין. עוד נכתב כי אין שינוי משמעותי מהבדיקה הקודמת שהתקיימה לפני כחודש בה נכתב שלבלוטות יש צורה סונוגרפית שמורה. אשמח לדעת מה זה אומר מרכז שומני ובכלל, האם הבדיקה תקינה? ביצעתי בעקבות דלקת שהייתה לי ונשלחתי לביקורת. תודה על תשובתך

16/09/2019 | 14:57 | מאת: נופר

אציין כי שבוע שעבר הייתי אצל רופא אף אוזן גרון ולאחר שנגע פיזית אמר שהכל בסדר.. רק לא ברור לי מה אומר שחלקן עם מרכז שומני וחלקן לא..

שלום , באזור הזווית הלסת הודגמה קבוצה של 3 בלוטות לימפה באורך עד 1.7 ס"מ ובעובי עד 0.6 ס"מ, חלקן עם מרכז שומני וחלקן לא. בדופלר צבע לא הודגמה זרימת דם בתוכן. לפני כחודש בה נכתב שלבלוטות יש צורה סונוגרפית שמורה. נשמע כמו תגובה של בלוטות לדלקת אך צריך בדיקת א א גרון למישוש והערכת הבלוטות.

18/09/2019 | 09:42 | מאת: נופר

תודה על תשובתך. בשבוע שעבר הייתי אצל א.א.ג ובמישוש הכל תקין. אציין כי זה התחיל לפני כחודשיים אז הבלוטה התנפחה מאוד וניתן היה לראות אותה בלי מישוש. היא גם נורא כאבה. לאחר מכן לקחתי אנטיביוטיקה והיה שיפור משמעותי. האם לדעתך יש צורך בהמשך בדיקה? ניקור?

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים