סינוסיטיס כרוני (ממצאי CT)

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

12/10/2017 | 21:53 | מאת: תדר

פרופ' יצחק ברוורמן שלום רב להלן ממצאי בדיקת CT של הסינוסים הבדיקה בוצעה במנח אקסיאלי עם שחזור קורונלי . מבנים גרמיים של מערות הפנים שמורים. מלאות רקמתית בלתי הומוגנית במערת המצח מימין. אוורור תקין של מערות הלסת, הספנואיד והתאים האטמואידלים. סטייה ניכרת של מחיצת האף ימינה. ה-OMC נראה פתוח, אך צר מימין ופתוח משמאל. מה זה אומר מה הטיפול הטוב ביותר משום שאנטיביוטיקה לא עוזרת לי כבר ומדוע כל צינון קטן אצלי הופך לכאבי ראש חזקים לפי רופא המשפחה שוב סינוסיטיס והאם המחלה הזו כרונית או שניתן להיפטר ממנה ואם כן מה הדרך

שלום , להלן ממצאי בדיקת CT של הסינוסים מלאות רקמתית בלתי הומוגנית במערת המצח מימין. אוורור תקין של מערות הלסת, הספנואיד והתאים האטמואידלים. סטייה ניכרת של מחיצת האף ימינה. ה-OMC נראה פתוח, אך צר מימין ופתוח משמאל. זה אומר שישנה בעיה בעיקר בסינוס הפרונטלי מימין- דלקת. הטיפול הטוב ביותר אם אנטיביוטיקה לא עוזרת כבר זה ניתוח אולם כמובן מותנה בבדיקה מלאה של האף והסינוסים ושל ההדמייה לפני תשובה סופית. כל צינון קטן אצלך הופך לכאבי ראש חזקים כי משהו בסינוסים סתום ולא מאורר. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים