Ct סינוסים ושיעול מתמשך

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

09/10/2017 | 19:52 | מאת: אושר

שלום רב, אני סובלת למעלה מחודשיים משיעול עם ליחה. צילום ריאות יצא תקין ונשלחתי לצילום ct סינוסים. אודה לעזרתך מה התוצאות של הבדיקה אומרים. להנל התוצאות: סטיית מחיצת האף לשמאל. הקונכות התחתונות היפרטרופיות. הקונכה השמאלית התחתונה מתמזגת עם רירית מעובה סביב מחיצת האף. קונכה בולוזה בקונכה האמצעית משמאל. הסינוסים המקסילריים באוורור תקין. OMC פתוח. השומן הפרי-אנטרלי שמור. הסינוס הפרונטלי אינו מפותח. התאים האטמואידליים, הסינוס הספנואידלי ותאי המסטואיד באוורור תקין. פקק סירוטי בתעלת השמע החיצונית דו"צ. תודה וחג שמח :)

שלום , יש לך למעלה מחודשיים שיעול עם ליחה. צילום ריאות יצא תקין ונשלחת לצילום ct סינוסים. --- בתשובה: סטיית מחיצת האף לשמאל. הקונכות התחתונות היפרטרופיות. הקונכה השמאלית התחתונה מתמזגת עם רירית מעובה סביב מחיצת האף. קונכה בולוזה בקונכה האמצעית משמאל. הסינוסים המקסילריים באוורור תקין. OMC פתוח. השומן הפרי-אנטרלי שמור. הסינוס הפרונטלי אינו מפותח. התאים האטמואידליים, הסינוס הספנואידלי ותאי המסטואיד באוורור תקין. לסיכום: סינוסים מאוררים אולם יש סטטית מיחצה והגדלת קונכיות לא בטוח שזו הבעיה לליחה. יש לעבור בדיקת אף אוזן גרון מקיפה. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים