מחזור חד פעמי

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

10/12/2013 | 16:47 | מאת: יפה

בתי בת 11 וחצי קבלה מחזור פעם ראשונה לפני חודשיים. (ע"פ בדיקת כף יד ההתפתחות שלה היא כפי של בת 13). מאז פעמים לא קבלה מחזור. האם זה נפוץ , מה צריך לעשות/ לבדוק?

13/12/2013 | 06:40 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

ליפה שלום רב, אל תדאגי. זהו מצב שכיח מאוד. בשנתיים הראשונות שלאחר קבלת דימום הווסת הראשונה דימומי הווסת אינס סדירים ואינם מעידים על בעיה עידית בפוריות. אני מציעה שתרשמי לך את תאריכי המחזור מהראשון שהופיע במשך שנתיים. ובמידה ואנם נעשים סדירים בתדירות של פעם ב 21-45 יום יהיה אז מקום לפנות לברור הורמונאלי. בברכה

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות