מחזור

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

23/10/2012 | 22:35 | מאת: אמא למתבגרת

בתי בת 14. קבלה לפני 3 חודשים מחזור בפעם הראשונה. כעבור 3 חודשים קבלה שוב אך רק למשך יומיים. האם יש צורך לבדוק זאת? או לתת לזמן לעשות את שלו? תודה

24/10/2012 | 23:27 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

לאמא למתבגרת שלום רב, גיל 14 שנים הא גיל תקין לקבלת מחזור ראשון. בשנתיים הראשונות לאחר קבלת דימות הווסת הראשון יש מצב של אי סדירות במחזור על רקע חוסר בשלות של הציר ההורמונאלי.אי סדירות זו יכולה להמשך עד שנתיים מהמחזור הראשון. ובתקופ של שנתיים אחו יכולה להיות אי סדירות בדימום, בדיוק כפי שציינת. לכן כעת אכן אין עלייך לדאוג או לברר כ אם רק לבצע רישום של מועדי המחזורים ואם לא הופך לסדיר יותר או מעל 10 מחזורים בשנה לאחר שנתיים ממועד המחזור הראשון, אז הזמן לברר. מצד שני אם יש דימומים מאוד תכופים, כגון פעם בשבועיים , אז מומלץ לפנות לטיפול קודם כדי למנוע אנמיה. במידת הצורך ניתן לפנות למרפאת הנערות באסף הרופא, 08-9779151

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות