מחזור לא ברור

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

25/08/2013 | 10:00 | מאת: בת 17

שלום, המחזור שלי במשך השנה האחרונה היה סדיר ( תזוזה של עד שלושה ימים) בחודש שעבר, קיבלתי מחזור ב11 לחודש (רגיל) ולאחר שבועיים קיבלתי שוב ב26. בחודש הזה לא קיבלתי מחזור ב-11 , וכרגע אני סובלת מכאבי מחזור חזקים כבר במשך ארבעה ימים שהולכים וחוזרים. עשיתי בדיקת היריון לפני שבוע ויצא שלילי. האם יש צורך לדאוג?

02/09/2013 | 23:21 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב, במידה ואת חוששת מהריון לא ברור לי באם את משתמשת באמצעי מניעה מתאימה וכדאי עקב כך בכל מקרה לגשת לבדיקת רופא נשים. במידה ויש שינוי באופי ובתבנית המחזור וזהו מצב חד פעמי אין בעיה אך אם את שמה לב לתבנית כזו מתמשכת, יש לשים לב גם להשמנה להופעה של שיעור מיני ואקנה. אני מציעה: להשתמש באמצעי מניעה, לבצע רישום מדוייק של ימי המחזור ועם הנתונים ההלו לפנות לרופא נשים או אנדוקרינולולג

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות