התבגרות בבנים

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

22/06/2013 | 13:31 | מאת: לי

באיזה גיל צפוי לצוח שער ערווה אצל בנים ? הם יש קשר למשקל לכמות שער על זרועות?

26/06/2013 | 09:34 | מאת: גד'

שלום לי, התבגרות מינית בבנים מתחיל בגיל 9-11 אם כי יש בנים שתמעכבים יותר. השיעור קשור רק חלקית להתבגרות ותלוי גם באופי המשפחתי של מידת שיער הגוף, לא נדיר לראות ילדים ללא כל סימני התבגרות עם פלומת שיער גם בגיל צעיר או מתבגרים שמצמיחים שיער ערווה רק בשלבים מתקדמים של ההתבגרות. אין קשר בין מידת שיער גוף למשקל בבריאים. אם כי יש מצבים רפואיים שמתבטאים גם במשקל עודף וגם בשיער גוף עודף. לבריאות, (יסלחו לי ידידותיי אנה ומריאנה שהתפרצתי לטריטוריה שלהן, פשוט אני מול מחשב, במרפאה מאוד שקטה בשליחות המחלקה ולא התאפקתי)

15/07/2013 | 01:02 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

השיעור המיני בבנים אמור להתחיל בגילאים 9-14 שנים. טווח רחב מאוד ויכול גם להיות תקין בגיל 7-9 שנים אבל אז מצריך ברור. שיעור הינו חלק מההתבגרות המינת ולוי מצד אחד ברמת הטסטוסטרון (הורמון זכרי) בדם וגם בגנטיקה, עד כמה זקיקי השער רגיש להורמונים.

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות