איך מתמודדים?

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

20/05/2013 | 13:29 | מאת: אלונה

יש לי בת בגיל 10 וחצי. בד"כ הילדה שלי הולכת לישון בסביבות השעה 21:00-21:30. אתמול בלילה לקראת השעה 22:00, עברתי ליד החדר שלה וראיתי שהאור עדיין דולק והדלת שלה סגורה. לרגע חשבתי שהיא נרדמה עם ספר (כבר קרה מספר פעמים)..אבל הסתבר לי שלא. בשבוע שעבר היא קיבלה טלפון במתנה (מדודה שמאוד אוהבת אותה) וכאשר פתחתי את הדלת ראיתי שהיא שוכבת במיטה, יד מתחת לשמיכה ומביטה לטלפון. משהו בסיטואציה הזאת לא הסתדר לי. מדוע נלחצה? מה יש לה להביט בטלפון בשעות כאלה? ביקשתי ממנה לקבל את הטלפון והיא התעקשה בתוקף שלא. ההתעקשות הזו שלה עוד יותר עוררה את החשד שלי וביקשתי ממנה להכנס למיטה וללכת לישון מפני שהשעה כבר מאוחרת ואני רק רוצה לכוון לה בטלפון את השעון המעורר. בשניות הצלחתי להכנס לדפדפן ולראות מה הפעולה האחרונה שנעשתה ואז גם חשכו עיניי. ככל הנראה היא נכנסה לחיפוש בגוגל ורשמה "בולבול של בנים" ומשם הגיעה לאתרים של סקס וסרטים כחולים. דבר אחד אני בטוחה! אין לי כוונה להתעלם ממה שראיתי אבל אני אפילו לא יודעת איך "לעכל" את זה. לסיכומו של עניין, אין לי שמץ של מושג איך להתמודד עם זה, מה אני עושה, מה אני אומרת לה, איך אני ניגשת לכל זה בלי לפגוע בפרטיות שלה?

26/06/2013 | 09:24 | מאת: גדי

שלום לאלונה, אין ברירה והורים צריכים לדבר עם ילדיהם גם על נושאים רגישים. לאסור או להמנע מפורנו זה כמעט בלתי אפשרי אך חשוב להדגיש לידים שמה שרואים שם זה רחוק מהחיים האמיתיים ובדיוק כמו שניתן להתלהב מסרט של סופרמן אך ברור לנו שזה פנטזיה כך צריך לקחת את הפורנו בערבון מוגבל. כך לא נראים יחסים בין אנשים וגם הגישה הלא אישית ולעיתים משפילה ופוגעת אינם יחסים טובים בין זוג. חשוב מאוד להדגיש הסכנה בניצול (העלאת תמונות, צ'יטוט מיני) הילדה. ובסופו של דבר איננו צריכים לתת ליגיטמציה לפורנו אך לאסור אותה זה לא ריאלי וכמובן לגבי אוננות כדאי להבהיר החוקים שעיקרו הפרטיות בה זה מבוצע. בהצלחה (לא התאפקתי לענות אם כי אנני מנהל הפורום הזה אך בוודאי ידידותיי אנה ומריאנה לא יתנגדו להתפרצותי לפורום שלהן)

15/07/2013 | 00:54 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

דאגתך ברורה ביותר. הדרכים להתמודד עימה אינם פשוטות ויותר בנושא של הדרכה התנהגותית ואני מודה מאוד לדר' רייזלר,תבגרים שענה על השאלה

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות