גלולות למניעת הריון בגיל 14

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

30/04/2013 | 09:19 | מאת: מירי

היי,האם מותר על פי החוק לתת לנערה בגיל 14 גלולות למניעת הריון ללא צורך בהסכמת ההורים שלה ?

30/04/2013 | 23:39 | מאת: ד"ר אנה פדואה

שלום מירי בעיקרון רק טיפולים שקשורים למצב של הריון (הפלות ניתוחיות או תרופתיות, לידה וכו') מותרים לביצוע ללא הסכמה של הורים במקרה של קטינה. אין כלל ברור בחוק בנוגע לטיפול בגלולות. מה שמלמדים אותנו המשפטנים הוא שעלינו לעשות מאמץ לשכנע את הנערה שתשתף את ההורים בנושא הטיפול. אם היא מסרבת לספר להורים יש לתת את הטיפול בכל מקרה מכיוון שתוצאות אי מתן הטיפול יכולות להיות קשות (=הריון לא רצוי). לכן כולנו נוהגים לתת גלולות לנערה פעילה מינית גם בגיל 14 ללא הסכמת ההורים.

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות