אי קבלת מחזור

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

28/02/2013 | 16:31 | מאת: חסוי

שאלה: קיבלתי את המחזור שלי בגיל 15 אך מכיוון שסבלתי מתת - תזונה המחזור לא היה עקבי ובא אחת לחודשיים-שלושה . כבר מעל לשנה שהתזונה שלי מסודרת ועקבית, אך כבר 9 חודשים שלא קיבלתי מחזור. אני לא יודעת למה הדבר קרה אך ברור לי כי עלי להתייעץ עם רופא - מה עלי לעשות? והאם יש לך המלצות לרופאים היכולים לעזור לי באזור השרון/המרכז ?.. תודה רבה.

04/03/2013 | 22:58 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

לחסוי שלום רב, לא ברור לי בת כמה את היום אבל בדרך כלל בשנתיים הראשונות לאחר המחזור הראשון קיימת אי סדירות במחזורים. לאחר שנתיים מתחיל סדר. תת משקל ועודף משקל , שניהם גורמים לאי סדירות בציר ההורמונאלי ועקב כך מתפתחת אי בדירות של המחזור. אם את מעל גיל 17 שנים, יש אכן צורך בברור. הרופאים המומחים בתחום הם רופאי נשים ורופאים המומחים באנדוקרינולוגיה. אני מציעה שתתחילי עם רופא נשים הממליץ בדרך כלל על ברור הורמונאלי ובהתאם לברור יפנה גם לאנדוקרינולוג.

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות