ילדה בת 12 עם מחזור מוזר

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

27/10/2012 | 13:24 | מאת: אמבר

שלום, אני בת 12 וקיבלתי מחזור לראשונה במרץ אבל המחזור שלי ממש מוזר הדם אינו יוצא כרגיל במחסור הוא יוצא רק כשאני עוה פיפי ואני צריכה כל 3 דקות יוצא קצת פיפי ודם זה לא נובע מדלקת בדרכי השתן אבל ממה זה יכול להיות זה כבר חצי שנה ככה ולפעמים יש גושים שחורים בדם תודה אמבר

03/11/2012 | 22:40 | מאת: ד"ר אנה פדואה

03/11/2012 | 22:44 | מאת: ד"ר אנה פדואה

לאמבר שלום רב, זהו מצב מאוד שכיח המחזורים "מוזרים" בשנתיים הראשונות מהמחזור הראשון. אך מהו מוזר? אם המחזור לא מיע באופן סדיר, רק פעם בחודשיים, אן אם הוא מגיע במועד לא מדוייק ובכמות קטנה מאוד. במצבים אלו אין מה לדאוג וגם אין מה להתערב. אולם, אם יש דימום לא סדיר בצורה של דימום משמעותי כל שבועיים, מומלץ להערב או אם יש דימום קבוע כל החודש. לא ברור אם אצלך מגיע רק פעם סחודש חודשייים ואז יש רק מספר טיפות, שלא מצריך עדיין ברור אך אם כל הזמן יש מעט דימום וקרחשים מומלץ לפנות לבדיקת גניקולוגית נערות בכל שאלה נוספת ניתן לפנות למרפאת נערות 08-9779151

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות