בת 8 עם ניצן שד - המלצה לטיפול בדקפפטיל

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

18/12/2016 | 08:51 | מאת: גלית

שלום, לאחר בדיקות ACTH, LHRH, וMRI מוח, החליט האנדוקרינולוג להתחיל בטיפול זריקות דקפפטיל לבתי בת ה-8 + חודשיים. יש לה שיער ערווה, ניצן שד ופלומה קלה מתחת לבית השחי. קראתי בפורום, כי ניצן שד לאחר גיל 8 אינו מצריך טיפול שכן ילדה בגיל זה עם ניצן שד תקבל מחזור בגיל 10.5-11. 2 שאלות: האם כדאי להימנע מן הטיפול לאור עובדה זו של קבלת ווסת בגיל סביר? ו- האם זריקות הדקפפטיל כואבות (כפי שכותב פרופ' הוכברג - מדובר בזריקה הכואבת ביותר)? אודה לתשובתך בהקדם.

12/01/2017 | 16:01 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב לפי מה שציינת הרופא המטפל ביצע את כל הברור המקובל והנדרש והגיע לאבחנה מסויימת שבעטיה המליץ על הטיפול . בכל מקרה לגופו יש החלטות בעד ונגד הטיפול ובהתאם לאבחנה שנמצאה לביתך הרופא ממליץ על טיפול. אני לא יודעת מה תוצאות כל הבדיקות הללו שתארת , ולכן איני יכולה לייעץ לך דבר . ברוב הבנות ששד מתחיל בגיל 8 שנים המחזור יגיע בגיל 10.5-11 שנים. ברוב הבנות הללו גם לא מבצעים MRI ACTH LHRH.... ולבת שלך כן ביצעו הכל . כך שצריך להיות לכך הסבר רפואי. לא בכל הבנות שיש להן שד בגיל 8 שנים המחזור מגיע ב 10.5-11. לפעמים מגיע הרבה קודם ... תלוי בתוצאות הברור ובממצאי הבדיקה הגופנית. אני מציעה שתגשי לרפא האנדוקרינלוג ילדים המטפ]ל שלך ותשאלי אותו למה הוא המליץ על הטיפול, מתי ביתך שלך תקבל לדעתו מחזור והוא ישמח להסביר לך . בברכה דר' רחמיאל מריאנה

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות