גובה סופי- ילדה בת 8

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

22/11/2016 | 12:16 | מאת: אביגייל

ביתי בת שמונה וחצי. החל מגיל שמונה נראו סימני התפתחות מינית וכעת במעקב אצל אנדוקרינולוגית . בפגישה האחרונה, הרופאה ציינה, כי משום שהיא החלה את ההתפתחות בגובה 1.20 אזי קיים סיכוי קלוש שגובהה הסופי יגיע ל-1.50, אלא פחות. על סמך מה קבעה הרופאה את העובדה הזו? אציין שאני 1.58 ובעלי 1.65, האם יש נוסחאת חישוב כלשהיא? האם ניתן לעשות משהו על מנת לשפר את הגובה הסופי? אודה לתשובה

10/12/2016 | 23:37 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

לאביגיל שלום רב יש לכל ילד גובה מחושה גנטי. כלומר , גובה המבוסס על גובה ההורים, עם טווח של כ 16 סמ סה"כ -+ ו - 8 סמ, ממספר מסוייםהמכוהנ גובה גנטי משפחתי=MPH. זה אינו הגובה המשוער, זהו רק הפוטנציאל. גובה מחושב משוער לכל ילד, מבוסס על סמך הבדיקה הגופנית שלו, הגובה \שלו, שלב ההתבגרות המיית שלו וגיל העצמות שלו. איני יודעת על סמך מה במקרה שלכם ספציפית הגובה המשוער הו7א מתחת ל 150 סמ, כדאי שתשאלי את האנדורינולוגית המטפלת .

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות