שיער ערווה אצל מתבגר

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

07/06/2016 | 04:01 | מאת: ענת

בני בן 11 ותמיד היה מאוד נמוך יחסית לילדים אחרים, כך שכבר כמה שנים אני מדי פעם (לא בהגזמה כדי לא ליצור טראומה) מבקרת אצל רופאים כדי לשמוע תמונת מצב בנוגע להתפתחותו. מה שאני שומעת כבר שנים בשיחות אגב אצל הרופאים זה שבגילאי 8-10 מתחילה צמיחה של שיער ערווה. בני כעת בן 11 וחצי ועדיין חלק לחלוטין באיבר המין. אני מודאגת מאחר וכבר ישנה התפתחות מינית אצלו- הוא כבר מאונן ומייצר זרע, אך שיער ערווה טרם החל לגדול.

12/06/2016 | 15:35 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב טווח ההתבגרות המינת אצל זכר הוא רחב. הסימן הראשון להתבגרות מינית הוא נפח האשכים שגדל . גיל תקין לצמיחת שיער ערוה אצל זכר הוא 8-14 שנים. כלומר טווח רחב מאוד. לכן איני רואה סיבה לדאגה ממה שרשמת . באם את מודאגת פני לבדיקת אנדוקרינולג ילדים (בדיקה גופנית)

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות