קרום בתולין סתום

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

15/05/2016 | 01:05 | מאת: רותם

שלום,שמי רותם ואני בת 14, הוסת הראשונה שלי התרחשה לפני כשנה ואני מקבלת אותה כל חודש באופן כמעט סדיר.לאחרונה צצו לי אירועים וטיולים חשובים ומהנים שלא הייתי רוצה לפספס בגלל הופעת הוסת. חקרתי על טמפונים ואף הצצתי אל פנים הנרתיק שלי והוא סתום לחלוטין.אני יודעת שהדבר נקרא קרום הבתולין,ניסיתי בכל זאת להחדיר טמפון כמה וכמה פעמים וחששתי ואני עדיין חוששת מהכאבים שאני עלולה להרגיש מכיוון שהנרתיק שלי לגמרי חסום(חוץ מחורים קטנטנים ולא נראים לעין שדרכם יוצא דם הוסת).אני חוששת מאוד ולא יודעת מה לעשות,אני כנראה אפספס את האירועים החשובים ואני חוששת שהדבר יפריע לי גם לקיים יחסי מין בעתיד.מה עליי לעשות?האם חששותיי לשווא?,תודה מראש וסליחה על האורך.

02/06/2016 | 06:56 | מאת: ד"ר אנה פדואה

היי רותם, יש מצבים בהם באמת קרום הבתולין לא מאפשר העברת טמפון אך הוא כן מאפשר יציאת הדימום החוצה מכיוון שיש בו כמה פתחים קטנים בלבד. אפשר לטפל במצבים אלו על ידי ניתוח קטן ולא מורכב. אם זה באמת מה שקורה אצלך, אין דרך שתוכלי להשתמש בטמפונים עד שתעברי את הניתוחון הזה...את צריכה לגשת לרופא/רופאת נשים, מציעה בליווי מבוגר, לצורך בדיקה על מנת לוודא שבזה אכן מדובר. מה שאפשר כן לעשות בינתיים, הוא לתת לך כדורים לדחיית המחזור אם יש ארוע חשוב שאת לא רוצה להחמיץ. גם את זה, תוכלי לבקש מרופא/ת נשים. אל תדאגי, התופעה הזאת ברת פתרון קל ולאחר הניתוחון הזה לא יכאב לך, תוכלי להשתמש בטמפונים ולא תהיה מוגבלת בשום דרך בהמשך החיים. תרגישי טוב!

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות