שאלה

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

22/12/2015 | 12:45 | מאת: נערה בת 14

יש לי גוש קטן בפטמה אחת.. אני לא יודעת מה זה אומר אשמח לתשובה שתסביר לי.. תודה

23/12/2015 | 04:51 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב התשובה לשאלתך תלויה בכל הסיפור ההתפתחותי שלך ולא ניתן לענות ללא פגישה. אם את נערה שעדיין לא החלה להתבגר מינית כלל מדובר בעצם בתחילת התפתחות השד כי התפתחות שד תקינה מתחילה בגוש מאחרוי הפטמה שהוף לשד. גיל 14 שנים הוא גיל מאוחר מהנורמה ומצריך בדיקה גופנית והערכה בהקדם. בכדי לוודא שהתהליך שהחל מאוחר יחסית או תקין ולא מצריךברורנוסף. יתכן שכן. מצד שני,במידה ואת נערה שכבר סיימה את תהליך ההתבגרות של השד, ויש מחזורים ומיששת גוש בשד יש צורך בבדיקה גופנית על ידי רופאת נשים. להערכת אופי הגוש. בברכה,

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות