כאבי מחזור וגירוד

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

26/08/2015 | 02:03 | מאת: נערה123

היי, אני בגיל 15 לפני כמה חודשים היה לי גירוד שנמשך שבוע בערך ואז נעלם..(תוך כדי הגירוד זה התנפח) קראתי על כל מיני דלקות שמלוות בגירוד.. והמחזור שלי מאוד לא סדיר.. יש סיבה לדאגה?

29/08/2015 | 18:52 | מאת: ד"ר אנה פדואה

שלום רב! הסיבה הנפוצה לגרד ונפיחות בפות היא פטריה. זו בעיה נפוצה ולא מסוכנת, הטיפול קל, לפעמים זה גם עובר לבד. אם זה עבר, אין צורך להיות מוטרדת. מחזור לא סדיר הינה תופעה נפוצה בבנות 15 ולרב זה הולך ומסתדר עם ההתבגרות. יכול לקחת אפילו 5 שנים מהוסת הראשון עד שהמחזור נעשה סדיר. יחד עם זאת- לעיתים מחזר לא סדיר נובע מבעיה רפואית אשר דורשת טיפול. בנושא הזה, אני ממליצה לך לפנות למרפאה גינקולוגית של מתבגרות או לגינקולוג כללי. בהצלחה!

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות