מועד תחילת מחזור

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

07/02/2015 | 21:03 | מאת: ענת

שלום רב, בתי 13.5 שנים, מפותחת בהתאם לגילה, שיעור מיני, שדיים אשר החלו להתפתח בגיל 10-11. הגברת הצעירה מוטרדת מכך שעדיין לא קיבלה מחזור/וסת, שהרי רוב בנות הכיתה כבר קיבלו. האם זה תקין? תודה

13/02/2015 | 05:19 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב בהחלט שזהו מצבתקין. גיל תחילת המחזןר כמו גיל תחילת השיעור המיני וכמו גיל תחילת התפתחות השד הוא מאוד שונה ובעל טווח רחב של הנורמה. אנו ממליצים על התחלת ברורשל איחור במחזור במידה ולא היה דימום אחרי גיל 15 שנים. בברכה

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות