בדיקה לנערה

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

31/01/2015 | 19:14 | מאת: עמית

שלום,, בתי בת ה-13 צריכה להבדק על ידי רופא/ת נשים עקב אנמיה (דימום מוגבר במחזור). האם ז ה מחייב בדיקה גופנית ואגינלית? האם ניתן לוותר על זה היות וממש לא נראה לי ראוי שהבת תעבור בדיקה כזו בשלב זה. תודה!

05/02/2015 | 06:52 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב דימום וסתי מוגבר הוא מצב די שכיח בנערות צעירות בתחילת המחזור. בניגוד למצב אצל נשים ההערכה של סיבת הדמם בדרך כלל מבוצעת על ידי צוות של אנדוקרינלוג ידים, גניקולוגית מומחית בתחום הנערות והמטולוג ילדים. לפעמים כולם צריכים להעריך את הנערה ולפעמים רק הגניקולוגית והאנדוקרינולוגית בהתייעצות עם ההמטולוגית שכו בגיל צעיר יש חשיבות להבנת הסיבה. לאור הגיל הצעיר ורגישות הנושא יש גניקלוגיות שזהו תחום העיסוק העיקרי שלהן. ואפשר לפנות אליהן בכדי שהארוע יהיה פחות טראומטי. אפשרות שניה היא לפנות למרפאות יעודיות כגון מרפאת הנערות באסף הרופא המשלבת באותו ביקור הערכה של גניקולוגית ילדות (על מיטה רגילה, אפילו לא מיטת גניקולוג. מצריך התבוננות , ובדיקה חלקית, לא בדיקה ואגינאלית מלאה)ובאותה פגישה הערכת אנדוקרינולוגית ילדים לשם אבחון הסיבה והמלצות טיפול. וייעוץ המטולוגית חשוב להגיע עם רישום של הדימומים ותדירותם. במידה והדימום משמעותי חשוב כבר בהקדם בדיקת ספירת דם לוודא שלא התפתחה כבר אנמיה משמעותית המצריכה פניה למיון ניתן לקבוע תור במספר 08-9779150 או 08 -9779151 פקס 08-9779156

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות