הפרשות לבת 10

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

08/12/2014 | 17:25 | מאת: שרון

בתי תהיה בסוף החודש בת 10. ניצני השדיים כבר הופיעו מזמן, ואוטוטו כבר לא יקראו ניצנים... כמו כן - שיער ערווה כמעט מלא . לפי קצב ההתפתחות נראה כי המחזור יגיע גם הוא מוקדם ממה שהכרתי. בחודשים האחרונים היא סובלת מהפרשות רבות, ומשתשמת בפד יומי, אותו היא נאלצת לעיתים להחליף במשך היום. האם לדעתך הדבר מצדיק בדיקה, מה שקצת גורם לי לחששות בשל גילה המוקדם, או שזוהי תופעה המתאימה לשלב זה של ההתפתחות?

10/12/2014 | 00:04 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב מדובר בילדה בת 10 שנים שכל מה שתיארת יכול להיות בטווח התקין לחלוטין, אולם, קיימת בהחלט אפשרות שיש בעיה. תלוי מה גובהה כרגע. מהו קצב הגדילה בשנתים האחרונות. ולגבי ההפרשות: מה טיבן. האם יש גם שתיה מרובה והשתנה מרובה. לדעתי, בכדי להיות בטוחים שמדובר בתהליך תקין יש מקום להבדק על ידי אנדוקרינולוג ילדים ורופא נשים ייעודי לנערות במידת הצורך גם כן. אנדוקרינולוג ילדים יוכל להעריך הדחיפות והתקינות של התהליך ביחס לגדילה . בברכה

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות