הצמדות שפתי הפות לנערה

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

06/01/2024 | 03:37 | מאת: דקלה

שלום, בתי בת 11. הנרתיק שלה סגור כבר מינקות. בזמנו היא טופלה בעקבות המלצת רופא ילדים באובסטין מה שגרם לפתח להסגר ולהפתח לסירוגין. בעקבות המלצות נוספות הפסקנו את הטיפול בציפייה שעם כניסתה לגיל ההתבגרות ועלייה ברמת האסטרוגן שלה הנרתיק ייפתח מעצמו. אבל היא כבר מתחילה לפתח ניצני שדיים ושיער גוף והנרתיק עדיין סגור. היא מסרבת בתוקף ללכת לרופא נשים על אף כל ההפצרות שלי. אני מפחדת לכפות עליה שמא תגרם לה חוויה טראומתית בהקשר המיני בגיל כ"כ צעיר. האם לחכות עוד שייפתח? האם יש משהו שניתן לעשות ללא ביקור אצל רופא נשים?

שלום דקלה, במהלך ההתפחות המינית בשלב ניצני השדיים, רמות האסטרוגן עדיין אינם בשיא ורק מתחיל לעלות. אפשר לחכות עוד שנה-שנתיים מההתחלה של התפחות ניצני השדיים ואם עדיין אין וסת, לפנות לבדיקה. בכל מקרה, אפשר להיוועץ עם רופא הילדים ורופא נשים, גם ללא בדיקה גופנית, לצורך הבנה יותר מקיפה. יש לשים לב שאם אין וסת למרות התפתחות שדיים ושיעור, אם יש כאבי בטן חודשיים, בלט בנרתיק או תחושת מלאות, וכיוב' ייתכן ויש חסימה שיצטרך מעקב וטיפול על ידי רופא/ת נשים.

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות