עצירת התבגרות מינית מוקדמת

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

04/09/2023 | 13:20 | מאת: איילת

אני נמצאת כרגע במעקב אצל אינדוקרינולוג לילדה בת 8 התחילו לצמוח שדיים ויש חשש להתבגרות מינית מוקדמת ,יש לציין שאני בתור האמא התפתחתי בגיל מוקדם וקבילתי וסת בגיל 10 או 11 הרופא אמר שיש מצב שהיא תקבל זריקות השאלה שלי היא כזאת למה בעצם לעצור את ההתבגרות המינית שלה ?למה לא לתת לטבע לעשות את שלו ?

שלום איילת, הסיבה שממליצים לתת זריקות לדחיית ההתבגרות המינית הינה בגלל שההורמונים שמופרשים , בפרט אסטרוגן, גורמים לעצירת הצמיחה לגובה של העצמות, וכך בעצם הגובה של בתך יעצר. אני ממליצה לשוחח עם האנדוקרינולוג להבין יותר.

14/09/2023 | 11:12 | מאת: איילת

דיברתי עם האנדקרונולוג על זה לפני כמה חודשים הוא טוען שזה לא עוצר את הצמיחה לגובה .. יצאתי מבולבלת עכשיו

כפי שאמרתי. חשוב להבין את כל פרטי המקרה, באילו זריקות מדובר ולהתייעץ עם רופא האנדוקרינולוג ילדים.

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות