ווסת ראשונה דימום מוגבר

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

01/09/2023 | 16:51 | מאת: נטליה

שלום רב הבת שלי בת אוטוטו 13 קיבלה ווסת שנמשך כבר 5 ימים דימום מוגבר האם תקין???? זה לא אמור להסתיים ??? האם לפנות לרופא?? ממש מודאגת

שלום, בשנתיים הראשונות של הווסת עלולות להיות ווסתות לא סדירות ואכן גם מוגברות. זה קורה בגלל שההפרשה ההורמולית בגוף עדיין עוברת שינויים ואינה בשלה. מומלץ לגשת להבדק על ידי רופאת נשים. אם מדובר בדימום מוגבר )החלפת פדים בתדירות גבוהה, גם בלילה והכתמות( שנמשך זמן ממושך, או שמלווה בתסמינים של אנמיה כגון חיוורת, סחרחורות, עייפות מוגברת, חולשה מומלץ לגשת להבדק על ידי רופאת נשים באופן דחוף.

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות