התבגרות אצל ילדה בת 11.5

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

22/11/2012 | 08:35 | מאת: אתי

שלום. בתי בת 11 וחמישה חודשים. שוקלת 40.5 גובה 1.37 להלן הבדיקות דם : LH קטן מ 0.5 FSH קטן מ 0.8 TSH 3.29 FT4 11.8 האם ההתבגרות שלה התחילה? באמצע? בסיומה?אני בלחץ על הגובה שלה..אודה על ההתייחסות.. יום נפלא: )

22/11/2012 | 20:15 | מאת: ד"ר אנה פדואה

שלום רב, החלטה האם נערה נמצאת בשלבי ההתבגרות המינית אינה מבוססת על בדיקת דם כי אם על בדיקה גופנית. הבדיקות שצרפת הן בדיקת תפקודי תריס שהיא תקינה ואינה תלויה בגיל ההתבגרות ואינה משקפת אותו. LH FSH אכן תלויים בהתבגרות אך היותם נמוכים כפי שהם כעת בבדיקה חד פעמית אינם משקפים בצורה אמינה את המצב. הם יכולים להיות כך בתחילת הההתבגרות וגם לפני תחילתה. לסיכום, לשם קבלת תשובה לשאלתך ולדאגתך עלייך לפנות עם הילדה לבדיקה גופנית אצל רופא הילדים או אנדוקרינולוג ילדים. ניתן לפנות למרפאה באסף הרופא, 08-9779151

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות