ניצנים של שדיים בגיל שמונה וחצי

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

16/07/2014 | 19:56 | מאת: נעמה

בתי בת שמונה וחצי ולאחרונה אני רואה ניצנים של שדיים... במקביל מתחיל לצמוח גם שיער בפות האם מוקדם ? האם תקין? אוסיף שמבחינת משקל היא תקינה, מבחינת גובה היא באחוזון העליון של טווח הגיל שלה. תודה

23/07/2014 | 06:27 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב, גיל הנצת שדיים תקין הוא 8-13 שנים. גיל הפעת שיעור מיני תקין הוא 8-13 שנים לעיתים גם הופעת שיעור מיני בגיל 6-8 שנים הוא גיל תקין אך מצריך התייחסות של אנדוקרינולג ילדים. בכל מצב הדברהחשוב הוא מעקב קצב גדילה וקצב התבגרות על ידי רפא ילדים כהערכת גדילה תקינה אצל ילד פעם ב 6 חודשים לוודא שצומח על עקומת הגדךה שלו ללא ירידה בברכה

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות