האם לדאוג?

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

08/03/2022 | 16:09 | מאת: אמא של

בתי בת 14 טרם קיבלה מחזור עשתה צילום גיל עצמות ונמצא שמתאימות לגיל 15.בדיקות דם הורמונליות תקינות. בנוסף יש לה שיער רק בבית שחי אחד והשדיים שלה גדלו אמנם אך נראים כמו שד טובולרי, רק העטרה והפיטמה גדלו והשד לא. האם זה נחשב תקין בגילה?

23/03/2022 | 16:53 | מאת: ד"ר ערבה ניר-יפה

שלום קשה לתת אבחנה ללא בדיקה פיזיקלית של הנערה בגיל 14 ייתכן תקין שלא מקבלת ווסת אך יש קשר לסימני המין המשניים ולזמן הופעתם ממליצה להבדק אצל רופא/ת נשים או במרפאת נערות

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות