עוד שאלה בענין התפתחות מינית

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

16/12/2020 | 10:30 | מאת: יעל

שלום, בהמשך לשאלתי הקודמת. השבוע היינו שוב בבדיקה חוזרת אצל רופא נשים מאחר ונצפתה האצה בהתפתחות סימני מין חיצוניים תוך 3 חודשים. הרופא מצא רירית רחם בעובי 4 ס"מ ואמר שהילדה טרום מחזורית . בתי בת 10.5, ואין לה יכולת להתמודד עם מחזור בשלב זה. גובהה 1.40, משקל 33 ק"ג. גיל עצמות תקין, מתאים לגיל 11. אנו גם חוששים שאם היא תקבל עכשיו מחזור היא תהיה נמוכה ממה שהפוטנציאל הגנטי צופה לה. (שנינו לא גבוהים במיוחד) האנדוקרינלוגית אמרה לשקול טיפול בדקפפטיל והפנתה קודם כל לבדיקות דם לפני החלטה אם להתחיל בטיפול. בתוצאות חלקיות שהתקבלו נראה: LH 5.3 , TSH 4.33 FT4 12.2 אשמח לדעת אם תקין. ומה דעתך לגבי מתן טיפול במקרה שלנו. תודה

01/02/2021 | 10:54 | מאת: ד"ר ערבה ניר-יפה

שלום יעל אני סבורה כי יש צורך להעריך את הנערה פנים מול פנים, ישנן מרפאות משולבות של אנדוקרינולוגיה וגניקולוגיה , יש כזאת באסף הרופא. יש צורך לראות את הבדיקות בשלמותן . דקפפטיל יכול להשרות ווסת

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות