בדיקת Tanner

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

11/02/2020 | 17:12 | מאת: אנונימית

שלום, לפני כמה שנים נבדקתי ככל הנראה ע"י אנדוקרינולוגית שביצעה בי בדיקת Tanner באופן שפגע בי. היא לא הסבירה ולא ביקשה רשות וערכה את כל הבדיקה במסווה של בדיקה פיזיקלית רוטינית (כביכול בדקה רגישות בטנית). הדבר החמור ביותר הוא שכל המהלך נעשה לעיני ההורה שפגע בי מינית במשך שנים ארוכות. חוויתי את הסיטואציה כפגיעה קשה וכיום, שנים אחרי, אני מנסה לעבד את המקרה ולהתקדם. חשוב לי לדעת האם הבדיקה מבוצעת כך בכל המתבגרות, האם יש נייר עמדה של משרד הבריאות או איגוד האנדוקרינולוגים המנחה את הרופאים כיצד לנהוג במהלך הבדיקה, האם הבעיה היא בי, האם אני פשוט רגישה מדי, או האם היו מתבגרים נוספים שידוע שנפגעו מהפרוצדורה. אשמח לכל פרט של מידע קליני או אחר, שעיזור לי להשלים עם האירוע הזה. תודה.

26/02/2020 | 09:33 | מאת: ד"ר ערבה ניר-יפה

שלום בדיקת טאנר הינה בדיקה שגרתית במרפאת נעורים, בקשר לבדיקה האנדוקרינולוגית- אינני יודעת אם הינה בדיקת שיגרה

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות