הופעת כאבים בחזה. ילדה בת 8

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

02/08/2019 | 08:19 | מאת: אמא שואלת

שלום, ביתי בת 8 וארבעה חודשים. מאוד גבוהה (תמיד היתה אחוזון 97 בגובה ובמשקל). בשנה וחצי האחרונות אנחנו במעקב אנדוקרינולוגית. הפער מצילום כף יד היה בפער של כשנה וחצי כשהתחלנו. עשינו בדיקות כולל הטסט והכל היה תקין. שום סימני הורמונים. יש כבר צמיחה של שיערות ערווה ולאחרונה אף האצה. מעבר לכך אתמול התחילה להתלונן על כאב(שורף) סביב פטמה אחת ובאיזור בית השחי. אנחנו אמורים לחזור לרופאה רק עוד חצי שנה. ראשית מה המשמעות של הכאב? שנית האם כדאי לעשות שינוי בתזונה (מוצרי חלב, בשר)? והאם לחזור לרופאה בהקדם? תודה.

18/08/2019 | 15:34 | מאת: ד"ר ערבה ניר-יפה

שלום, בנוגע לחשד להתבגרות מוקדמת יש לגשת לאנדוקרינולוג, עדיף לא בטווח של חצי שנה אלא לפני. בנוגע לתלונות על החזה יש לגשת לרופא הילדים שיפנה לבדיקה מתאימה

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות