התפתחות נכונה של אבר המין הנקבי כלפי חוץ

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

02/04/2014 | 05:20 | מאת: גילה

לד"ר אנה שלום רב, שמי גילה ולי ילדה בת 13 והשאלה: אתמול במקלחת ראיתי שהפות של הילדה קצת נפוח ובצורה "מוזרה" השאלה: איך אני יודעת שלילדה אין משהו אחר ? והיא מתפתחת נכון מבחינת אבר המין שלה? אני יודעת שזהו שאלה מאוד מוזרה כי משום מה זה נראה לי כמו אבר מין זכרי שלא התפתח ? (הילדה אתמול קראה לי למקלחת והיא פנתה אלי בנושא הזה ). אשמח מאוד לקבל תשובה זה חשוב לי . בתודה גילה

02/04/2014 | 22:34 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

לגילה שלום רב יתכן בהחלט שמדובר בצורה נורמלית לגמרי של ההתבגרות אך יתכן גם שיש מצב המצריך ברור הורמונאלי. אני ממליצה לך לפנות בהקדם לבדיקת גניקולגית נערות להערכה. יש צורך לבצע בדיקה ולראות במה מדובר. את יכולה לפנות למרפאת ילדות באסף הרופא, 08-9779151

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות