מחזור לא סדיר אצל ילדה בת 16

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

31/08/2018 | 09:07 | מאת: ברלי

ביתי בת ה16 קבלה מחזור לפני כ3 שנים.המחזור אינו סדיר נעלם לחודשיים שלוש ואז חווזר שוב,לפעמים ימים שלמים של דימום חלש ואז הוא נעלם לפעמים מחזור רגיל ולפעמים דימום כבד מאוד עם גושים שנמשך כמה ימים. כל הזמן אמרו לנו שככה זה בהתחלה אבל מתחיל להיות ממש מדאיג.. סימנים להפרעה הורמונלית כמו השמנת יתר מיגרנות לפני המחזור ורגישות יתר בכי ודיכאון בימים הראשונים. האם זה נורמלי?לפנות לרופא?או להמתין עוד...

06/09/2018 | 11:10 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב בשנתיים הראשונית מהדימום הראשון אכן קיימת אי סדירות . אבל אם קבלה מחזור ראשון בגיל 13 שנים ועדיין אי סדירות משמעותית של יותר מפעם בחודש וחצי עש לפנות לבדיקת והערכת אנדוקרינולוג ילדים או מרפאת נערות משולבת אנדוקרינולוגית וגניקולוגית כמו שקיימת באסף הרופא פקס להפניה 089779156

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות