גודל שדיים לא זהה - גיל 11

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

25/03/2014 | 08:48 | מאת: אמא של

בוקר טוב לבתי התחילו להתפתח שדיים, כרגע היא בכיתה ה. כבר מכיתה ג היא התלוננה על כאבים מדי פעם. אבל כרגע נראה ששד ימין גדול הרבה יותר משד שמאל. העניין מתחיל להפריע לה, כי רואים את ההבדל. האם זה מצב תקין? יש מה לעשות עם זה? תודה מראש.

25/03/2014 | 22:46 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב, גוף האדם אכן לא סימטרי לגמרי. יש מצבים שבהם יש אסימטריה בגוף בזועות בפנים ובגפיים ובכאלו מבים יש לפנות לברור של הסיבה כי ישתסמונות גנטיות שונות האחריות לכך. הדלים בין גודל השדיים ובהתאם, אצל הזכרים הבדלם בנפח האשכים קיימים והם חלק מהשונות הטבעית כל העוד ההבדל הוא קל. במקרים של הבדלים בנפח השד יש להמתין לסיום ההתבגרות המינית - ואם בתוך תהליך ההתבגרות עדיין יש הבדל ניתן לטפל באופן קוסמטי. כל עוד התפתחות השד היא דו"צרק לא סימטרית אין מקום להתערבות או ברור אנדוקריני בברכה

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות