חסר אשך

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

19/03/2014 | 10:34 | מאת: אורלי

הבן שלי בן 8. בבדיקה שנערכה היום אצל רופאה היא גילתה שנעלם לו אשך אחד ושלחה אותו לעשות אולטראסאונד. מה המשמעות של זה? אמא מודאגת

25/03/2014 | 22:44 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב, בדרך כלל במצבים אלו לא מדובר במצב של חסר אשך כי אם במצב של אשך שנמצא בתעלה במקום בשק האשכים ומצריך ניתוח לניוד האשך. נדיר מאוד הוא מצב שבו היה אשך שנעלם על רקע פגעה באספקת דם או סיבה אחרת. לשם כך יש לבצע אכן US שק האשכים והתעלות המפשעתיות ופניה לכירורג ילדים עם התוצאות לשם טיפול בהתאם לממצאי ה US. במידה והאשך אכן נמצא גבוה ויש להורידו - יש לבצע פרוצדורה זו בהקדם. במידה ואכן יש מצב של אשך שחסר יש להשלים ברור הוורמונאלי על ידי אנדוקרינולוג ילדים

03/05/2014 | 05:28 | מאת: שרון

לבעלי, בתור ילד קרא אותו מקרה... עד היום לא עשו עם זה כלום

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות