התבגרות מינית בת 8.10

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

27/09/2017 | 23:09 | מאת: תותח

שלום רב, ביתי בת 8.10 גובה 1.39 החלו נצני שדיים שיער ערווה עדין ללא בית שחי ואקנה. בדיקת דם תקינה וגיל עצמות תואם גיל כרונולוגי. יש לנו תור לאנדוקרינולוג בעוד חודש. האמת שקצת נלחצתי. מה זה אומר לגבי מחזור ראשון ולאיזה גובה תוכל להגיע בלי התערבות? האם התערבות תרופתית כדאית? תודה מראש

13/10/2017 | 21:35 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב על פניו המצב שאת מתארת יכול להיות תקין ולא מצריך התערבות, אבל כל מקרה לגופו בתלות בקצב . לכן, כשהיתלדה תבדק על ידי אנדוקרינוולג ילדים תולי לקבל מידע יותר ספציפי לגבי ביתך. באופן עקוני בדרך כלל המחזור הראשן מגיע כשנתיים וחצי אחרי הנצת השדיים וללא קשר למועד השיעור המיני בברכה

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות