ריח רע וגילוח ...

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

07/02/2014 | 23:37 | מאת: מישהי(:

היי , אני בת 16 וישלי חבר כבר שנה וחצי והתחלנו לשכב לפני 3 חודשים בערך , הכל היה טוב רק עד שאחרי שקבלתי מחזור החודש התחיל להיות לי פטריה בנרתיק ..הלכתי אל הרופא הוא הביא לי משחות וזה עבר, זה קרה בגלל שהיתי משתמשת תמיד בסבונים , כמה פעמים ביום היתי מסתבנת באיזור המפשעה בסבון ררגיל , לגוף .. עכשיו הוא הביא לי סבון מיוחד לשם ואני לא רוצה להיות מסריחה שם כשאני אם חבר שלי אבל ישלי כמו טראומה כזאת שקבלתי מהפטריה , אני לא יודעת איך לסתבן כמו שצריך , מה צריך בפנים גם ממש בתוך הנרתיק ? או מסביב לנרתיק..? כי אם אני משתמשמת ברק מסביב לנרתיק יש לי ריח לא טוב.. ולגלח ,? פעם היתי מגלחת אם הסבון..עכשיו אני מפחדת לגלח אם הסבון האינטימי ..אני לא יודעת מה לעשות אני ישמח אם תעני (:

15/02/2014 | 23:45 | מאת: ד"ר אנה פדואה

שלום לך, ככל שתרבי להשתמש בסבונים כך הריח הרע יתגבר כי תהרגי את החיידקים "הטובים" שצריכים להיות בפות והחיידקים המסריחים ישתלטו. בשום אופן אל תשטפי בתוך הנרתיק, זה ממש יוצר דלקת. שטיפה של הפות עם סבון עדין מספיק לעשות פעם ביום במקלחת. לשטוף טוסיק אחרי היציאות זה נורא חשוב. לגלח מותר אבל רק אם זה נעים לך, זה לא עושה אותך יותא נקיה. רק תזהרי שלא יצמחו שיערות פנימה לתוך העור כי זה עושה פורונקלים ומורסות ועלול להסתבך ולהשאיר צלקות. אל תבלבלי הפרשה (לכולנו יש) וריח טבעי עם לכלוך...אלו שני דברים שונים. שימי דאודורנט במפשעות, כמו שאת שמה בבתי השחי. סקס זה טבעי הפרשה זה טבעי ריח משתנה במהלך החודש זה טבעי.... הגוף שלנו לא סטרילי...תהני מהחיים ותשמרי על עצמך ממחלות מין והריון לא רצוי בעזרת קונדום ו/או גלולות. זה מה שחשוב. בהצלחה

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות