בדיקה גניקולוגית בגיל ההתבגרות

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

25/02/2017 | 23:53 | מאת: אנונימית

שלום רב, כילדה עברתי טיפולים ממושכים עקב התפתחות מינית מואצת. כחלק מהבדיקות, נעשתה גם בדיקה גניקולוגית ידנית אחת לחודשיים. עד היום אני מסתובבת עם השאלה למה זה היה נחוץ ומה בדיוק בדקו שם. אשמח לקבל הסבר כדי שיתן לי מענה ושקט מסויים.

04/03/2017 | 05:47 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב אני לא יודעת למה את מתכוונת בדיקה ידנית. התדירות המומלצת לבקרת ולמפגש עם האנדוקרינלוג ילדים הוא פעם בכ 4 חודשים לא פעם בחודשיים (אין צורך בבדיקה פעם בחודשים אבל יש צורך פעם ב 4 חודשים ), אלא אם מדובר במקרה מיוחד . מבחינת הבדיקה עצמה - מדובר בהסתכלות בלבד. לא בהחדרת אצבעות או מגע. יש צורך לפעמים להשתמש בידיים כדי להרחיק את הירכיים זו מזו בילדות. כך שלא מדובר בבדיקה ידנית. מאר שאת היית אז ילדה הבדיקה בוצעה אך ורק בנוכחות אחד ההורים.אנימציעה שתשאלי את ההורים מה עשו כדי להבהיר הנושא. י בברכה .

04/03/2017 | 08:31 | מאת: אנונימית

תודה רבה על התשובה המפורטת! את יכולה להסביר קצת על מה מסתכלים בבדיקה?

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות