עישון וגדילה

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

17/01/2014 | 17:42 | מאת: ג'וש

עד היום כל ניסיונותיי להגיע לתשובה חד משמעית עלו בתוהו.. האם יש קשר בין עישון מסיבי בגיל ההתבגרות (בין הגילאים 16-18) לבין גדילת הגוף וגביהה? אציין כי תמיד הייתי הנמוך בכיתה אך לא רזה במיוחד, כמו כן קיים חסך אימהי מאחר וגדלתי עם אבי בלבד במשך כל תקופת ההתבגרות, נכנסתי לתקופה זו באיחור גם. אנא תשובתך המקצועית בנושא, וכמו כן, האם יש דרך לשפר את המצב מאחר וגובי הוא 172 סמ כאשר גובה אבי הוא 176 ואימי 168, אך עם זאת גדילתי נראית ב9יגןר ואני נראה ומרגיש כילד בן 16 כאילו גדילתי נעצרה ברגע שהתחלתי לעשן...

31/01/2014 | 11:13 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

לגוש שלום רב, אענה במספר שלבים. הגעת לגובה גנטי שלך. גובה 172 סמ הוא גובה תקין, כמעט בממוצע ובדיוק מתאים לגובה הגנטי שלך. כך שאין מה לעשות מבחינת גובה ולא צריך לעשות. אתה צריך לקבל את גובהך כמו שאתה מקבל את מראה פניך ועיניך - זו הגנטיקה שלך. מבחית התבגרות מינית ועישון: אתה ככל הנראה התבגרת מהר יחסית ולכן גם התחלת לעשן בגיל צעיר וזה הגיל בו מפסיקים לגבוהה בדרך כלל. העישון בגיל ההתבגרות הוכל כמזיק: תפקוד אשכים והתפחותם בבעלי חיים, פגיעה בצפיפות העצם שלך. כך שעדיין לא מאוחר מדי להפסיק בברכה דר' רחמיאל

08/02/2014 | 22:23 | מאת: ג'וש

ד"ר רחמיאל שלום, בההמשך לתשובתך- אדגיש כי נכנסתי לתקופת ההתבגרות המינית בשלב מאוחר יחסית ביחס לבני גילי, הכוונה היא כשהייתי בן 16 נראיתי כילד בן 14, וגם התחלתי לעשן בגיל 16, כך שניתן פחות או יותר לומר כי התחלתי לעשן בגיל 14. באשר לשאלת העישון- האם התכוונת שהתבגרתי מהר יחסית ובגלל זה התחלתי לעשן (נרגילה כל יום)וכך נעצרה לי הגדילה או שהתכוונת לעובדה שההתבגרות היתה מהירה כך שלא היה יותר מדי זמן לתקופת ה "catch up growth" וכך "נתקעתי" עם הגובה הזה? כפי ששמת לב אני קצת אובססיבי לשאלת העישון ועצירת הגדילה אך לא מוצא תשובה מספקת. היום כבר איני מעשן ועדיין לא יודע האם העישון הוא הוא שעצר לי את גדילתי ותקע אותי כך למשך כל חיי? כמו כן, אנא התייחסותך לשאלת החסך האימהי.

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות