ערכי סוכר ילד בן 6

דיון מתוך פורום  סוכרת בגיל הרך ובילדות

22/09/2013 | 11:58 | מאת: אמיר

היי- הבן שלי שוקל 30 קג גובה 124.5 סמ -הוא השמין לאחרונה ובקשנו להגיע לדיאטנית ,עשינו בדיקת דם והערך של סוכר בצום 102 כולסטרול 111 - למחרת בבוקר בקשתי מהאחות שתבדוק לו סוכר מהאצבע יצא 107 ,היא ביצעה מיד בדיקה מאותו פצע עם טיפת דם אחרת ויצא ערך של 100,בנוסף הומוגלובין תקין אך ערך 20 אחוז eos,עם חשד לתולעים - אני מאוד חושש מהענין הזה וכל היום טרוד במחשבות - בינתיים אנחנו עושים הליכה במשך שעה כל יום והפכנו לו את התזונה לירקות ,מורידים סוכרים ,חטיפים וכל הדברים המזיקים - האם הילד נמצא במצב של קדם סוכרת או סוכרת ? האם זה הפיך ? האם הדאגה מוגזמת ?

24/09/2013 | 10:34 | מאת: אמיר

היום עשינו בדיקה נוספת בקהילה והתוצאה 91- יכול להיות שהבדיקה הקודמת לא היתה בצום {אולי הילד קם בלילה לאכול} או ששינוי התפריט שעשינו לו פלוס הפעילות הגופנית היום יומית {כבר שבוע ,שעה כל יום} השפיעה? האם לאור הבדיקה האחרונה הילד לא בסיכון לטרום סוכרת או סוכרת?

לאמיר שלום רב, סוכרת - אין לו. אין לו סימנים של שתיה מרובה והשתנה מרובה וחולשה. קדם סוכרת - גם עדיין אין לו, אולי היה גבולי אחד הערכים בצום אולם ההכגדרה הינה ל]י בדיקה מהם ולפי מה שאנימבינה בדם היה 91 שהוא ערך תקין. בכל מקרה במצבים של קדם סוכרת אצל ילד עם עודף משקל הטיפול הוא אורח חיים בריא ותזונה בריאה -לא דיאטה. כלומר, כל יום פעילות גופנית של שעה ביום. כל יום. ותזונה שהיא בהדרכת דיאטנית\ אין צרך בתזונה בריאה בממתקים ובחטיפים ובשתיה מתוקה. תזונה בריא\ 3 ארוחות ועוד 2 ארוחות ביניים אך עם בירות נכונות במקום מזון מהיר. שתיה ממותקת היא בעלת נזק מוכח , כגורם מוכח להשמנה . כך שנראה לי שאתם בדרך הנכונה, כמובן מעקב רופא ילדים ודיאטנית בתהליך הם חיוניים. ניתן לבצע לאחר כ - 3 חודשי התערבות בדיקת דם לסוכר נוספת בצום, ושתיים אחרי אוכל מהדם, לא המאצבע ולהוסיף בדיקה המכונה המוגלובין מסוכרר. בברכה,

מנהל פורום סוכרת בגיל הרך ובילדות