תוצאת בדיקות

דיון מתוך פורום  סוכרת בגיל הרך ובילדות

25/10/2014 | 07:02 | מאת: ירון

שלום רב. בני ב 10 בריא לחלוטין עושה ספורט ומשקל תקין. לפני כשבוע עשינו לו בדיקת דם כללית הכל יצא תקין אך הסוכר עמד על 101 לאחר כיומיים ביקשנו לעשות שוב בדיקת סוכר יצא 74 וביצענו גם המוגלובין סוכרתי a1c יצא על 5.7 תקין אך בגבול העליון. הילד לא מגלה סימנים של צמא השתנה מרובה ועוד. החודשיים האחרונים נהגנו לתת לילד מתוק בערב בפלות עוגה וכדומה. אנחנו כעת נורא מודאגים מה אומרות התוצאות הנ"ל ומה ניתן לעשות?

שלום רב תוצאות אלו אינן מעידות על סכרת. אם לבינך יש עודף משקל ואכל ממוק בכמות מרובה יתכןואכן נותר אצלו מצב של תנגודת לאינסוילן, כלומר, התחלה של סוכרת מסוג 2 שהיא סוכרת המופיעה גם בילדים ותלויה בתזונה עשירה במתוק ובהשמנה. כל מה שעליכם לעשות כרגע הוא לוודא אורח חיים בריא. במידה ויש לבנכם עודף משקל כדי להתייעץ עם דיאטנית לגבי הדרך הנכונה לשמור על המשקל. ניתן לחזור על בדיקת סוכר בצום והמוגלובין מסוכרר בעוד כ 3 חודשים ובמידה ותקין אז אין בעיה. בכל מקרה במידה ותסמיני שתיה מרובה והשתנה מרובה יש לבדוק שוב וקודם את המדדים. אין זה המהלך הטיפוסי לסוכרת מסוג 1 בברכה, במי

26/10/2014 | 06:32 | מאת: ירון

שלום ותדה על המענה. בני לא סובל מהשמנה הוא דווקא רזה ועושה ספורט. ובגלל זה התחלנו לדחוף לו קצת מתוקים שישמין ולכן ב 3 חודשים האחרונים הוא אכל חטיפים, עוגת שוקולד וכדומה בדרך כלל בשעות הערב כפינוק שנתנו לו. האם זה יכול לחזור לרמות הסטנדרט של סוכר ? מה שעשינו בשלב המידי זה הורדנומאת כל החטיפים והמתוקים.

מנהל פורום סוכרת בגיל הרך ובילדות