רמפה לכסא גלגלים

דיון מתוך פורום  שיקום נכים

04/09/2012 | 13:10 | מאת: רונן

שלום, בכניסה לבית יש 4 מדרגות. איפה אני יכול להשיג רמפה עבור כסא גלגלים או פתרון אחר ? תודה

רונן שלום רב. עליך לקחת בחשבון שיש להקפיד על זווית שיפוע תקנית, כלומר זווית שבאמת מאפשר להסיע כסא גלגלים בעליה או בירידה ללא חשש להתהפכות וברמת קושי סבירה. קיימת נוסחא פשוטה לחישוב זווית השיפוע התקני, התקן קובע שיפוע מקסימלי של 8 אחוזי שיפוע, מכאן שכל 8 ס"מ גובה מדרגה דורשים רמפה באורך 1מ' מאחר וגובה מדרגה סטנדרטית הנו 17 ס"מ, הרי שכל מדרגה דורשת קצת יותר מ 2 מטר שיפוע, ולכן 4 מדרגות ידרשו קצת יותר מ 8 מטר רמפה. רמפה כזו איננה מוצר מדף, אלה ייצור ע"פ הזמנה, קיים בשוק יבואן של רמפה המורכבת כמו "לגו" וניתן להאריכה לכל מידה רצויה, היצרן נקרא ROLL A RAMP והמחיר מגיע לאלפי ש"ח לכל מטר. קיימת גם האפשרות של שימוש ב"נגישון" מעלון מדרגות חשמלי נייד, מדובר במכשיר חשמלי קומפקטי המתחבר לכסא הגלגלים ומאפשר למלווה להעלות נכה בכל גרם מדרגות, היתרון הוא כמובן ניידות ונגישות לכל גרם מדרגות במקום פתרון נקודתי, החיסרון הוא כמובן המחיר. במידה ותרצה פרטים נוספים, צור עמי קשר למייל הפרטי www.atst.co.il

מנהלי פורום שיקום נכים