ילד עם קדחת השגרון בשילוב עם ילד עם סטרפ...

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

02/12/2016 | 14:05 | מאת: רוני

שלום רב, לצערינו הרב בנינו בן ה14 אובחן בחודש האחרון בקדחת השגרון. התחלנו טיפול בזריקת פניצלין ונקסין לפרקים. היום קבלנו תוצאה חיבית של משטח סטרפ של בן נוסף. האם אנחנו צריכים לחזק את הבן עם קדחת השגרון בעוד אנטביוטיקה או שהוא מכוסה מהזריקה שקיבל השבוע? ושאלה נוספת- מה עדיף זריקה פניצלין או טיפול יומיומי? בהנחה שהילד וההורים אחראים. תודה

רוני שלום, אין צורך לתת עוד אנטיביוטיקה אם אין לילדך תסמינים המתאימים לדלקת גרון. לגבי הטיפול המונע - הזריקות כיום ניתנות רק באנדיקציות מסויימות וככלל אנו משתמשים בטיפול פומי. חשוב לוודא שהילד ייטול את התרופה ללא פספוסים. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים