צלקת משושנת יריחו

דיון מתוך פורום  שושנת יריחו - לשמניה

08/06/2012 | 23:54 | מאת: שיר

נעקצתי לפי 10 חודשים באף, ובשל שגיאה בזיהוי של העקיצה לא טופלתי נכון במשך מספר חודשים. לבסוף, התחלתי טיפול בלשקוטן ונותרה צלקת אדומה וגדולה מגודל הנגע שהיה קיים. הצלקת לא יורדת כבר שלושה חודשים בהם אני משתמשת במשחה לצלקות קלו קוט בהמלצת רופא עור. האם זו דלקת שיצר הטפיל? האם זו דלקת כתוצאה מהשימוש בלשקוטן? האם זו דלקת שהגוף יצר כדי להלחם בטפיל? זו הרחבה של כלי דם או נוכחות של תאי מערכת החיסון באזור? בעצם מה שאני מנסה להבין זה למה זה לא יורד? המקרה שלי לא היה קשה במיוחד(מעין חצקון גדול ומוגלתי ולא פצע) ואנשים רבים אמרו לי שלא נשארו להם צלקות או רק צלקת קטנה.. אצלי יש עיגול אדום שמשנה את צבעו כשחם לי או קר לי - האם יישאר לכל החיים?? האם מומלץ לחכות ולהמשיך עם קלו קוט או לבדוק אופציות לניתוחים פלסטיים?? מה ניתן לעשות?? תודה רבה, שיר

09/06/2012 | 00:03 | מאת: שיר

הוספתי תמונה קשה להבחין בגוון בגלל התאורה, זה בערך בצבע של השפתיים: http://img266.imageshack.us/img266/9601/2012vl.jpg

שלום שיר פעמים רבות כשהלשמניה חולפת נוצר כתם אדום באזור הפצע. כתם זה יכול להמשך זמן רב , אך בד"כ הוא מתבהר מאד עם הזמן. משחת קלוקוט בד"כ אינה מועילה ולא ניתן לבצע ניתוח פלסטי לצלקת . יש להמתין תקופה של מספר חודשים עד לקבלת התוצאה הסופית.בזמן זה, יש להמנע מחשיפה לשמש ככל האפשר ולמרוח קרם הגנה על הכתם. בברכה

מנהל פורום שושנת יריחו - לשמניה