לשמאנייה

דיון מתוך פורום  שושנת יריחו - לשמניה

10/08/2012 | 13:29 | מאת: אמיר

היי, יש כיבים מלאשמנייה שנמשכים יותר משנתיים, רופאי עור לצערי לא מכירים את התופעה ולקח הרבה זמן עד שמצאו את במקור לפצעים. אני כרגע ללא טיפול, האם יש משהו לעשות בנידו, וכמה זמן אני אמור לחכות עד שהפצעים ייעלמו? תודה

שלום אמיר. היכן נדבקת בלשמניה והאם קבלת טיפול? איך נעשתה האבחנה? ומה מצב הפצעים כעת?

14/08/2012 | 08:20 | מאת: אמיר

אני מאמין שנדבקתי בלשמאנייה במילואים שהייתי באימון בצאלים (בדרום) או בטיול בים המלח (שזה היה פחות או יותר באותו תקופה). הייתי בבדיקות אצל רופא העור, אך הוא לא ידע מה זה ושלח אותי לבדיקות לא רלוונטיות. אחרי כמה זמן הוא הפנה אותי לבית חולים בלינסון למחלקת עור שינסו להבין מה הם הפצעים שיש לי על השוקיים. גם שם לצערי לא היה להם שמץ והם התחילו לשאול רופאים אחרים מה לעשות. ההחלטה היתה לבדוק הרבה אפשריות ואחד מהאפשריות היה לשלוח לאונבריסטת ירושלים לבדיקה האם יש לי לאשמנייה אחרי שקבלתי תוצאה שלילית חזרתי שוב לבדיקה לאותו מקום. הרופאים לא ידעו שוב מזה וקראו לפרופ' להסתכל על זה.הפרופ' אמרה שהטפיל כבר מת בגלל התוצאות שליליות ושרואים בברור שזה לאשמנייה. וכל פצע הולך בסדר מהגדול לקטן לפי סדר העקיצות. טיפול לא עשיתי כי היא אמרה שזה אמור להסתדר לבד וחבל לתת לי זריקות שזה נמצא באיזור הרגליים שלא חשופות אבל מאז כבר עבר הרבה שמן והפצעים עדיין קימים....

מנהל פורום שושנת יריחו - לשמניה