טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  שושנת יריחו - לשמניה

21/05/2012 | 10:01 | מאת: דודי

לפני כחצי שנה זיהיתי שתי עקיצות שלא נרפאות והולכות וגדלות לאחר חודש פניתי לרופא עור לקח כחצי שנה לאבחן את המחלה כיום יש לי שתי פצעים ענקיים כואבים מאד לטיפול קיבלתי משחה לישקוטאן וכדורים איטרנול ונתבקשתי לקבוע תור לתל השומר שאלתי היא המשחה גרמה לי לאדמומיות ורגישות באיזור הפצעים ודבר נוסף כואב והפצעים גדלו עוד יותר וקשה לנקות למרוח את המשחה היא לא נתפסת על הפצע זה מצריך כמויות גדולות תוך שבוע והיא כמעת אזלה מיותר לציין שהיא יקרה שאלתי מה תפקיד המשחה ומה תפקיד הכדורים אני שוקל להפסיק את הטיפול במשחה התור הבא לרופא עור רק בעוד חודש ותור לתל השומר רק בעוד חודשיים הסחבת הזאת מיאשת מאוד אשמח לעזרה

שלום דודי כיצד נעשתה האבחנה של לשמניה? היכן אתה גר והיכן אתה חושב שנעקצת? היכן הפצעים בגוף? הטיפול בלשקוטן גורם לגרוי בפצעים בזמן הטיפול , זה טבעי ואין צורך להלחץ מזה , יש למרוח את המשחה פעמים ביום 10 ימים ואז להפסיק ולאחר שבוע -שבועיים יש לבצע הערכה מחודשת של הפצע. בברכה ד"ר מיכל סלומון

24/05/2012 | 07:48 | מאת: דודי

האבחנה נעשתה ע"י ביופסיה אני משער שנעקצתי בישוב מצפון לכנרת שתי עקיצות ביד ימין המשחה הספיקה לי לכשבוע כנראה בגלל שמדובר בשתי פצעים גדולים ותהיה לי הערכה מחדש הסרת חשש מליבי לגבי המשחה לגבי האיטרנול גם פעמיים ביום לתקופה ארוכה האם זה למנוע זיהום? צלקת? מודה לך מאוד

מנהל פורום שושנת יריחו - לשמניה