ביטוח רפואי שיכסה הוצאות הריון ולידה בארה"ב

דיון מתוך פורום  ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל

30/09/2014 | 22:37 | מאת: רונה

שלום, בן זוגי אזרח ארה"ב ומתגורר שם 15 שנים. אני ביקרתי אצלו עם ויזת תיירת. כרגע אני בהריון ואנחנו מתכננים להתחתן בארץ ולחזור לארה"ב. בארץ יש לי גם ביטוח בריאות קבוצתי וגם פלטינום בקופת החולים. הבנתי שהיות שאני כבר בהריון לא פשוט לעשות ביטוח. אשמח לעצתך באיזו דרך אפשר לטפל בזה. תודה!

שלום רונה, ראשית - בשעה טובה. שיהיה לך הריון קל, מקסים ובהצלחה. ומזל טוב לחתונה :) בעולם הביטוחים הבינלאומיים כמו דיוידשילד (ישראל), בופה (אנגליה)ודומיהם אכן הריון שכבר התרחש לא מכוסה ובד"כ גם יש תקופת המתנה של שנה. יחד עם זאת המצב שונה בארה"ב וכאן קיימות מספר אפשרויות בהתאם לסטטוס. אינני יודע במה עוסק בעלך לעתיד, אבל אם הוא עובד בחברה בה יש לעובדים ביטוח רפואי קבוצתי, יכול להיות שהוא יוכל לצרף אותך לביטוח הקיים. אפשרות אחרת היא מה שנקרא open enrollment - בארה"ב ניתן להצטרף לביטוחי בריאות ללא הצהרת בריאות או התחשבות במצב הריון שכבר התרחש בתקופות מאוד ספציפיות. זה ממש על קצה המזלג חלק מרפורמת אובמה. אלא שבמקרה זה עלייך להיות בעלת סטטוס (אזרחית, גרין קארד וכדומה) ואינני יודע מה הסטטוס. בכל מקרה תוכלי ללמוד על כך בקישור הבא https://www.healthcare.gov/how-can-i-get-coverage-outside-of-open-enrollment/ אופציה אחרונה היא כמובן לקחת בחשבון את העלויות הצפויות (סביב 10,000$) ולהתנהל בהתאם. כמובן שהסיכון הוא בסיבוכים חס וחלילה בהצלחה

מנהל פורום ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל