המשך קבלת טיפול תרופתי במהלך רילוקיישן

דיון מתוך פורום  ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל

24/02/2014 | 16:29 | מאת: יניב

שלום רב, אני חולה כרוני במחלה המצריכה קבלת טיפול תרופתי קבוע. התרופה אותה אני נוטל נמצאת בסל התרופות, ואני מקקבל אותה בארץ מקופת חולים. אני ומשפחתי מתכננים לצאת לרילוקיישן של מספר שנים בארה"ב. רציתי לדעת האם ניתן להמשיך ולקבל את התרופה מקופת חולים במהלך שהייתי בחו"ל. ההנחה היא כי נמשיך לשלם את דמי ביטוח לאומי וביטוח רפואי כסדרם.

שלום יניב, מבלי להתייחס כרגע לאופן קבלת התרופה והשינוע או קבלה בעת ביקורי מולדת, למעשה השאלה המרכזית היא הזכאות לקבלת שירותים רפואיים בישראל למי שלא גר בארץ ושמירה על הזכויות. וזו כבר שאלה לביטוח הלאומי שכן יש להסדיר את העניין מול הביטוח הלאומי (ואולי המעסיק) מבעוד מועד. בעניין זה אני מפנה אותך לכתובת הבאה לקבלת פרטים נוספים : http://www.btl.gov.il/insurance/living_abroad/pages/default.aspx נ.ב - אינני מכיר או יודע מה מעמדכם בארה"ב (אזרחות, גרין כארד, ויזת עבודה וכדומה) אולם לאור רפורמת אובמה יש לבחון גם ביטוח רפואי מתאים לארה"ב בהתאם למעמדכם החוקי וצרכי המשפחה. אני מאחל בהצלחה רבה ברילוקישיין ורק בריאות. רן

מנהל פורום ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל